Επανήλθε μετά τις ”Μπεζ” αναταράξεις η Wall

Διατηρεί τα κέρδη η αμερικανική αγορά παρά το πρόσκαιρο, όπως αποδεικνύεται, ξάφνιασμα που προκάλεσε η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται εκ νέου στα εταιρικά κέρδη. Περιορισμένες απώλειες για το ευρώ, σημαντική πτώση για το πετρέλαιο, ενώ νέα άνοδο σημείωσε η Ευρώπη.

Διατηρεί τα κέρδη η αμερικανική αγορά παρά το πρόσκαιρο, όπως αποδεικνύεται, ξάφνιασμα που προκάλεσε η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται εκ νέου στα εταιρικά κέρδη.

Εντυπωσιακά κέρδη κατά 17% καταγράφουν οι μετοχές της μεγαλύτερης εταιρίας τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, AT&T, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στο ποσό των 571 εκατ. δολαρίων, έναντι των ζημιών της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Αντίθετα, οι απώλειες της Kodak κατά 7% ύστερα από την ανακοίνωση χαμηλότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, επιβαρύνει την προσπάθεια του Dow Jones για περαιτέρω άνοδο.

Σημαντικά κέρδη περί το 7% καταγράφει η μετοχή της Broadcom ενώ και η Altera κινείται ανοδικά κατά 3,5%. Σε πάνω από 4% ανέρχονται τα κέρδη της eBay ενώ κατά 4,5% αυξάνεται η μετοχή της AOL Time Warner.

Περί το 1% κερδίζει και η μετοχή της Boeing, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων υψηλότερων από ό,τι αναμενόταν.

Εξάλλου, η Fed στη Μπεζ Βίβλο αναφέρει ότι η αμερικανική οικονομία παρέμεινε ”θολή” στο διάστημα του Μαρτίου και των δύο πρώτων εβδομάδων του Απριλίου, προσθέτοντας ότι είναι νωρίς να εκτιμηθούν οι επιδράσεις από τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8510,47 μονάδες με άνοδο 0,31% ενώ και ο Nasdaq ενισχύεται περί το 0,81% στις 1463,06 μονάδες. Κέρδη 0,71% καταγράφει και ο S&P στις 917,80 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v