Επέστρεψε στην κερδοφορία η AOL Time Warner

Την επιστροφή στην κερδοφορία η AOL Time Warner Inc. για το πρώτο τρίμηνο του 2003 σημειώνοντας κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ διατήρησε και τις προβέψεις της για το σύνολο του έτους.

Επέστρεψε στην κερδοφορία η AOL Time Warner
Επέστρεψε στην κερδοφορία η AOL Time Warner Inc. για το πρώτο τρίμηνο του 2003, σημειώνοντας κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ διατήρησε και τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανικός κολοσσός στον χώρο των media κατέγραψε κέρδη 396 εκ. δολάρια, ή 0,09 δολ. ανά μετοχή, συγκρινόμενα με τις ζημιές 54,25 δισ. δολαρίων που σημείωσε την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που σημείωσε το α’ τρίμηνο του 2002 προέρχονται από την προς τα κάτω αναθεώρηση της αξίας της μονάδας της AOL που έλαβε χώρα την περίοδο εκείνη.

Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 0,04 δολάρια ανά μετοχή.

Επιπροσθέτως, οι πωλήσεις της εταιρίας για το α’ τρίμηνο του 2003 αυξήθηκαν οριακά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο από τα 9,8 δισ. δολάρια στα 10 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της AOL, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ενισχύθηκαν σημαντικά από την αύξηση των κερδών στον τομέα της καλωδιακής τηλεόρασης, των κινηματογραφικών παραγωγών στις οποίες συγκαταλέγεται και η ταινία ”Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών” και των DVD.

Η μετοχή της εταιρίας σημείωνε νωρίς σήμερα το πρωί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κέρδη 7%, ενώ κατά τη χθεσινή συνεδρίαση τη Wall σημείωσε άνοδο 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v