Ξπερνάει τους δισταγμούς η Wall (update)

Οι απώλειες της μετοχής της Kodak είναι αυτές που συγκρατούν περαιτέρω άνοδο του Dow Jones, ενώ αντίθετα, τα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως η eBay και η AT&T, δείχνουν την άνοδο σε Nasdaq και S&P. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της Μπεζ Βίβλου από τη Fed.

Οι απώλειες της μετοχής της Kodak είναι αυτές που συγκρατούν περαιτέρω άνοδο του Dow Jones, ενώ αντίθετα, τα θετικά αποτελέσματα εταιριών όπως η eBay και η AT&T, δείχνουν την άνοδο σε Nasdaq και S&P.

Στέλεχος της Credit Suisse First Boston σχολιάζει πως μέχρι στιγμής η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων είναι σχετικά καλή, προσφέροντας θετικές ”εκπλήξεις”.

Οι μετοχές της AOL Time Warner επικεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς η εταιρία ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων λειτουργικά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη όσον αφορά στις προσδοκίες της για το έτος.

Ανοδικά κινούνται και οι μετοχές της eBay, εταιρίας δημοπρασιών μέσω Διαδικτύου, καθώς τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Αντίθετα, απώλειες της τάξης του 6% καταγράφουν οι μετοχές της Eastman Kodak, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε κέρδη της τάξης των 6 σεντς ανά μετοχή, έναντι του ποσού των 12 σεντς της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Εξάλλου, θετική ήταν και η ανακοίνωση της AT&T για το πρώτο τρίμηνο, καθώς επέστρεψε στην κερδοφορία έναντι των ζημιών για την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Εξάλλου, αργότερα στη διάρκεια της ημέρας, η Fed αναμένεται να ανακοινώσει τη ”Μπεζ Βίβλο”, που περιλαμβάνει στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,47% στις 8525,84 μονάδες, ενώ με αντίστοιχα, κέρδη καταγράφει και ο S&P κατά 0,91% στις 919,64 μονάδες. Ο Nasdaq αυξάνεται κατά 1,15% στις 1467,99 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v