Διπλασίασε τα κέρδη στο α’ τρίμηνο η Ebay

Διπλάσια σχεδόν κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρία δημοπρασιών μέσω Internet Εbay ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα αναθεώρησε επί τω βελτίω τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Διπλασίασε τα κέρδη στο α’ τρίμηνο η Ebay
Η αμερικανική εταιρία δημοπρασιών μέσω Internet Ebay ανακοίνωσε διπλάσια σχεδόν κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2003 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ παράλληλα αναθεώρησε επί τω βελτίω τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη για το α’ τρίμηνο του 2003 ανήλθαν σε 104 εκατ. δολάρια, έναντι 48 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2002.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 80 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά τους φόβους της ότι η οικονομική αβεβαιότητα λόγω του πολέμου στο Ιράκ θα επηρεάσει αρνητικά τα αποτελέσματά της, κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε.

Οι πωλήσεις της εταιρίας ανήρθαν στα 457 εκ. δολάρια έναντι των 254 εκ. δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έτους, η Ebay, μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αναθεώρησε την πρόβλεψη για τις συνολικές πωλήσεις στα 2,05 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 2 δισ. δολάρια που προβλέπουν οι αναλυτές και κατά 2% αυξημένες σε σχέση με τις δικές τις εκτιμήσεις δύο μήνες νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v