Εταιρικά κέρδη ”σηκώνουν” Ευρώπη και ΗΠΑ

Με το δεξί φαίνεται ότι ξεκίνησαν την εβδομάδα οι χρηματιστηριακές αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ωθούμενες κυρίως από θετικά εταιρικά αποτελέσματα, ύστερα μάλιστα και από τις τελευταίες συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο.

Με το δεξί φαίνεται ότι ξεκίνησαν την εβδομάδα οι χρηματιστηριακές αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ωθούμενες κυρίως από θετικά εταιρικά αποτελέσματα, ύστερα μάλιστα και από τις τελευταίες συνεδριάσεις με αρνητικό πρόσημο.

Στην αμερικανική αγορά το στίγμα δίνουν αποτελέσματα εταιριών όπως η McDonalds αλλά και η Procter & Gamble, οι οποίες ανακοίνωσαν υψηλότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της McDonalds σημειώνει άνοδο της τάξης του 6%, καθώς ανακοίνωσε αποτελέσματα υψηλότερα των εκτιμήσεων. Κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Procter & Gamble περί το 1%, καθώς τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο πέτυχαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Υψηλότερα κινούνται και οι τίτλοι εταιριών του κλάδου επεξεργαστών, με την Intel να κερδίζει περί το 2% και την Advanced Micro Devices να σημειώνει άνοδο κατά 3,5%, καθώς οι παγκόσμιες πωλήσεις του κλάδου ήταν υψηλότερες το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο.

Θετικά ήταν και τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, όπου άνοδο κατέγραψαν τόσο τα προσωπικά έσοδα όσο και οι προσωπικές δαπάνες για το μήνα Μάρτιο.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8450,05 μονάδες με κέρδη 1,72% ενώ άνοδο κατά 1,68% σημειώνει και ο Nasdaq στις 1458,67 μονάδες. Ο S&P ακολουθεί με κέρδη κατά 1,52% στις 912,50 μονάδες.

Στην Ευρώπη, με εντυπωσιακά κέρδη έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι αγορές του Λονδίνου και του Παρισιού, ενώ υψηλή άνοδο καταγράφει και ο DAX στη Φρανκφούρτη.

Υψηλά κέρδη περί το 8% κατέγραψε η μετοχή της ασφαλιστικής Allianz, ενώ κατά 3% αυξήθηκε η Scandia. Άνοδο περί το 7,2% σημείωσε και η Munich Re αλλά και η Aegon.

Η αναβάθμιση της Novartis από την Goldman Sachs, οδήγησε σε άνοδο τη μετοχή τόσο της ίδιας όσο και των υπολοίπων του φαρμακευτικού κλάδου.

Ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 3940,3 μονάδες με άνοδο 1,81%, ενώ και ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε κέρδη 2,89% στις 2949,57 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται περί το 3,60% στις 2940,34 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v