Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street πριν τη Fed

Άνοδος πάνω από 2% για τον Nasdaq, με ώθηση από το άλμα των Nvidia και AMD κατά 9%. Στο 4,1% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Επιστρέφει πάνω από τα $80 το Brent. Κοντά σε νέο ρεκόρ ο χρυσός.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street πριν τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να καταγράφει ισχυρά κέρδη μετά τα αποτελέσματα τριμήνου της Microsoft και ενώ οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Fed.

Η Fed αναμένεται ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αλλά θα ανοίξει τον δρόμο για μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,62% στις 40.988 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 2,51% στις 17.579 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,65% στις 5.552 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της AMD πραγματοποιεί ράλι 9% καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Άλμα 9% καταγράφει και η μετοχή της Nvidia, καθώς η Microsoft ανέφερε χθες ότι θα συνεχίσει να επενδύει μεγάλα ποσά στις αναγκαίες υποδομές για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. 

Η μετοχή της Microsoft υποχωρεί 2% καθώς οι επιδόσεις της μονάδας cloud απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 122.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας βγαίνει από την κατάσταση «υπερθέρμανσης» και η απασχόληση κατεβάζει ταχύτητα.

Η άνοδος ήταν η μικρότερη των τελευταίων έξι μηνών.

Oι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα ενισχυθούν κατά 150.000 τον περασμένο μήνα.

Εν τω μεταξύ, το κόστος πρόσληψης του μέσου Αμερικανού εργαζομένου αυξήθηκε κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τον δείκτη κόστους εργασίας. Το προηγούμενο τρίμηνο ο δείκτης είχε σημειώσει άνοδο 1,2%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, ενισχύθηκε 4,8% σε σχέση με τον Μάιο στις 74,3 μονάδες. Τον Μάιο είχε καταγράψει μηνιαία πτώση 2,1%. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο 1,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Βrent σημειώνει άνοδο 2,5% στα 80,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% υψηλότερα στα 2.464 δολάρια ανά ουγκιά, κοντά σε νέο ιστορικό υψηλό.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 3 μονάδες βάσης στο 4,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v