Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα σε αργό και treasuries

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών. Στο 4,91% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς, νέο. Ράλι για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό, μετά την έκκληση Ιράν για εμπάργκο στο Ισραήλ.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα σε αργό και treasuries

Χαμηλότερα κινούνται την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου παραμένουν κοντά σε υψηλά 16 ετών και ενώ αυξάνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες μετά το χθεσινό χτύπημα σε νοσοκομείο της Γάζας.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,7% στις 33.760 μονάδες, o Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,29% στις 13.360 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,02% στις 4.328 μονάδες.

Οι ελπίδες ότι το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή θα άνοιγε τον δρόμο για εξομάλυνση των εντάσεων μέσω της διπλωματίας ματαιώθηκαν, μετά την απόφαση της Ιορδανίας να ακυρώσει τη Σύνοδο στην οποία ο Μπάιντεν θα συναντούσε τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, καθώς και τον Μαχμούντ Αμπάς, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής. 

«Βλέπουμε μια επιστροφή της επιφυλακτικότητας λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης και αυτό οδήγησε σε ξεκάθαρη αντίδραση στις αγορές», δήλωσε ο Χένρι Άλεν, υπεύθυνος στρατηγικής στην Deutsche Bank.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες συνήθως στρέφουν τους επενδυτές σε ασφαλή καταφύγια, οδηγώντας χαμηλότερα τις αποδόσεις. Αλλά η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σκαρφάλωσε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007, στο 4,9%, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την επιμονή του πληθωρισμού. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν άνοδο 7% τον περασμένο μήνα στο 1,36 εκατ. από 1,26 εκατ. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στο 1,38 εκατ. Τον Αύγουστο είχαν καταγράψει βουτιά 11,3%. 

Εν τω μεταξύ, οι νέες οικοδομικές άδειες σημείωσαν πτώση 4,4%, μετά από άλμα 6,8% τον Αύγουστο. 

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, τα κέρδη της Morgan Stanley κατέγραψαν πτώση το τρίτο τρίμηνο, στα 2,4 δισ. δολάρια ή 1,38 δολάρια ανά μετοχή, από 2,6 δισ. δολάρια ή 1,47 δολάρια ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,3% στα 87,8 δολάρια το βαρέλι. Τα κέρδη του αργού διευρύνθηκαν μετά την έκκληση του Ιράν να επιβληθεί εμπάργκο πετρελαίου κατά του Ισραήλ.

Ο χρυσός πραγματοποιεί ράλι 1,4% στα 1.962 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,055 δολ./ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v