Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Στο 4,71% ανεβαίνει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Υποχωρεί το αργό πετρέλαιο. Πτώση για το δολάριο. Απώλειες 0,5% για τον χρυσό.

Ανοδος στη Wall Street με τη Μέση Ανατολή στο επίκεντρο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα και ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή και τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,02% στις 34.011 μονάδες, o S&P 500 κινείται 1,09% υψηλότερα στις 4.374 μονάδες, ενώ o Nasdaq σημειώνει κέρδη 1,15% στις 13.560 μονάδες.

Οι αγορές είναι πιο ήρεμες τη Δευτέρα, μετά τη στροφή των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω εξελίξεις στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Ο πόλεμος αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία για τους traders, οι οποίοι προσπαθούν να «διαβάσουν» τις προοπτικές της οικονομίας, με τα επιτόκια της Fed να βρίσκονται πάνω από το 5% και τις εισηγμένες να έχουν ξεκινήσει τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη διολίσθησε 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο, στις -4,6 μονάδες.

Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -6 μονάδες. Μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται. Τον Σεπτέμβριο ο δείκτης είχε καταγράψει άλμα 21 μονάδων.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών βούτηξε 9,3 μονάδες, στις -4,2 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,11% στα 87,56 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,56% στα 1.930 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα είναι στο 1,057 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται 7 μονάδες βάσης στο 4,71%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v