Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες, καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να ξεπεράσουν τις ανησυχίες για τα υψηλά επιτόκια. Στο 4,83% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Οριακές κινήσεις για χρυσό και αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτάει 7,8% η μετοχή της Nvidia.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες που προκάλεσε η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 34.080 μονάδες, o Νasdsaq κινείται 0,6% υψηλότερα στις 13.581 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,31% στις 4.387 μονάδες.

Οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν 0,7% τον προηγούμενο μήνα, αρκετά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών του Dow Jones για άνοδο κατά 0,3%, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εμπορίου. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική μηνιαία άνοδος των λιανικών πωλήσεων. 

Η μέτρηση δεν είναι προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,4% τον Σεπτέμβριο σε μηνιαία βάση. 

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 3,8%, έναντι ανόδου 3,7% για τον δείκτη τιμών καταναλωτή. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άλμα 12 μονάδων βάσης στο 4,83%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τις 6 Οκτωβρίου. Η απόδοση κινήθηκε υψηλότερα, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις. 

Η άνοδος των αποδόσεων έχει ασκήσει πιέσεις στην ευρύτερη αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές διατήρησης των επιτοκίων της Fed σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs ανακοίνωσε πτώση 36% στα κέρδη τρίτου τριμήνου, καθώς είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση των εσόδων από το trading στο σταθερό εισόδημα και ζημίες από τη λιανική τραπεζική. Αυτό ήταν το όγδοο διαδοχικό τρίμηνο στο οποίο κατέγραψε πτώση στα κέρδη σε ετήσια βάση. 

Η Bank of America σημείωσε καθαρά κέρδη 7,27 δισ. δολαρίων, ή 91 σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ενα χρόνο πριν ήταν 6,58 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει οριακή πτώση 0,06% στα 86,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.936 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,055 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia βουτάει 7,8% μετά την απόφαση των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές τσιπ της εταιρείας στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v