Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκη στο ...νήμα για τους πωλητές στη Wall Street

Οριακή πτώση για τους S&P 500 και Nasdaq μετά το νέο υψηλό 16 ετών στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Θετικό πρόσημο για τον Dow Jones. «Μάζεψαν» τις απώλειες τα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Σχεδόν αμετάβλητο το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Νίκη στο ...νήμα για τους πωλητές στη Wall Street

Μεταξύ "φθοράς και αφθαρσίας" η Wall Street αν και η ισχυρή μέτρηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ, ώθησε υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,83%, έχοντας πιάσει νωρίτερα υψηλό ημέρας στο 4,87%. Αντίστοιχα, το yield του 2ετούς σημείωσε άνοδο 10 μονάδων βάσης στο 5,20%.

«Οι λιανικές πωλήσεις ήταν υψηλότερες από τις προσδοκίες σήμερα το πρωί, γεγονός που οδήγησε τις αποδόσεις σε 'προβληματικά' επίπεδα για την αγορά», δήλωσε ο Alex McGrath της NorthEnd Private Wealth.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε μόλις 0,04% ή 13 μονάδες στις 33.997, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,01% στις 4.373μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,25% στις 13.533 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+1,4%) και Dow (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-2,2%) και Johnson & Johnson (-1,8%).

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν για έκτο διαδοχικό μήνα, τούτη τη φορά κατά 0,7%, αρκετά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο κατά 0,3%.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 3,8%, έναντι ανόδου 3,7% για τον δείκτη τιμών καταναλωτή.

Παράλληλα, χαμηλότερα κινήθηκε η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο καθώς η άνοδος των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων συνεχίζει να ασκεί πιέσεις.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης της NAHB υποχώρησε 4 μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, στις 40 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 μηνών.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν οι Bank of America και Johnson & Johnson.

Ειδικότερα η Bank of America γνωστοποίησε αύξηση 11% στα κέρδη ανά μετοχή στα 90 σεντς και έσοδα στα 25,2 δις δολάρια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα83 σεντς και έσοδα στα 25,1 δις. δολάρια.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε και η Johnson & Johnson. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,66 δολ. και τα έσοδα αυξήθηκαν σχεδόν 7% στα 21,35 δις. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 2,52 δολ. και έσοδα στα 21,04 δισ. δολάρια.

Στον αντίποδα, προβλημάτισαν τα αποτελέσματα τριμήνου και της Goldman Sachs καθώς τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν αισθητά στο 1,88 δισ. δολάρια από 3 δισ. πέρυσι ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη πτώση στο 1,92 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, «βουτιά» 4,6% σημείωσε η μετοχή της Nvidia μετά την απόφαση των ΗΠΑ να περιορίσουν τις εξαγωγές τσιπ της εταιρείας στην Κίνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου διαμορφώθηκε στα 86,66 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας οριακή μεταβολή, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.937 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0568 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v