Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ούριος άνεμος στη Wall Street

Xέρι βοήθειας από την τεχνητή νοημοσύνη για τις αμερικανικές μετοχές, εν μέσω υψηλών προσδοκιών για τα αποτελέσματα της Nvidia. Θετικά πρόσημα, υποχώρηση της απόδοσης του 10ετούς. Βουτιά για το αργό, ενισχύεται ο χρυσός.

Ούριος άνεμος στη Wall Street

Κέρδη καταγράφονται στη Wall Street, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην Nvidia. Οι επενδυτές περιμένουν να δουν εάν η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της θα μπορούσε να αναζωπυρώσει ένα ράλι στις μετοχές megacap, με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη.

Τα στοιχήματα ότι τα έσοδα της εταιρείας κατασκευής τσιπ θα ξεπεράσουν και πάλι τις εκτιμήσεις ώθησαν τη μετοχή της σε υψηλό ρεκόρ την Τρίτη, πριν τη διόρθωση της τιμής, ωστόσο οι αναλυτές φοβούνται ότι μια αποτυχία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των επενδυτών θα μπορούσε να προκαλέσει ευρύτερη πώληση.

«Όταν η αγορά επικεντρώνεται σε μία μετοχή, οποιαδήποτε απογοήτευση θα μπορούσε να έχει απήχηση στην αγορά», δήλωσε ο Andre Bakhos, διευθυντικό μέλος της Ingenium Analytics.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 34.436 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,94% στις 4.428 μονάδες και o Nasdaq κινείται υψηλότερα 1,47% στις 13.704 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia κινείται υψηλότερα κατά 2,16%, ενώ η Netflix οδηγεί την κούρσα με +4,9%.

Ο S&P 500 υποχώρησε χθες λόγω πτώσης των τραπεζικών και λιανικών μετοχών, αλλά και υπό το βάρος των ανησυχιών για άνοδο αποδόσεων των ομολόγων ενόψει της ομιλίας του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο οικονομικό συμπόσιο της Fed στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ αυτή την Παρασκευή. 

Αρκετές περιφερειακές αλλά και μεγαλύτερες τράπεζες υποχώρησαν μετά τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητάς τους από την S&P Global και την αναθεώρηση της προοπτικής για πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, λόγω «σκληρών» συνθηκών. Ο χρηματοοικονομικός τομέας έκλεισε την Τρίτη με πτώση 0,9%, ως ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις του S&P 500, ενώ ακόμη και η μεγάλη JP Morgan Chase υποχώρησε 2,1%.

Οι εταιρείες λιανικού εμπορίου Dick’s Sporting Goods και Macy's υποχώρησαν 24% και 14% αντίστοιχα, λόγω των προσεκτικών προβλέψεων για ολόκληρο το έτος, ενώ και η Nike έχασε περισσότερο από 1% για ένατη συνεχόμενη ημέρα.

Η Tesla υποχώρησε 2,1% μετά την αναφορά ότι μείωσε τον στόχο παραγωγής του γερμανικού εργοστασίου της.

Η Wall Street έχει επικεντρωθεί στην αγορά ομολόγων, αφού η απόδοση του 10ετούς έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 αυτή την εβδομάδα. 

«Η αγορά αμφιταλαντεύεται κάπως αυτή τη στιγμή, καθώς η απόδοση 10 ετών κινείται ακριβώς γύρω από τα υψηλά του Οκτωβρίου», δήλωσε ο Adam Turnquist, επικεφαλής της LPL Financial. «Νομίζω ότι αν αρχίσουμε να κινούμαστε ψηλότερα, είναι σίγουρα ένα προειδοποιητικό σημάδι για ίσως λίγο βαθύτερη οπισθοδρόμηση στις αγορές μετοχών».

Ωστόσο, η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 11 μονάδες βάσης στο 4,21%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI κάνει βουτιά 0,95% στα 78,88 δολ., ενώ η τιμή του χρυσού κάνει άλμα 1,14% στα 1.947 δολ./ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί ελαφρώς 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,086 δολ., ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της στερλίνας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v