Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Ισχυρή άνοδος για τον τεχνολογικό δείκτη μετά από τέσσερις σερί πτώσεις. Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο Dow Jones. Σε νέο υψηλό 16 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Πιέσεις στο δολάριο.

Τεχνολογικό ράλι στη Wall Street

Ράλι για τον Nasdaq αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία, την ώρα που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν σε ανοδική τροχιά και νέα υψηλά.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,11% ή 36 μονάδες στις 34.464, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,69% στις 4.399 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,56% στις 13.497 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+2%) και Microsoft (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-2,3%) και Nike (-1,7%).

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 4,33% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,99%. Νωρίτερα, το yield του 10ετούς είχε πιάσει νέο υψηλό 16 ετών στο 4,35%.

Στο μέτωπο της Ασίας, η Κίνα αποφάσισε να μειώσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού ενός έτους αλλά να διατηρήσει αμετάβλητο το αντίστοιχο των πέντε ετών. Η απόφαση αυτή προβλημάτισε τους αναλυτές καθώς περίμεναν πως θα μειωθούν και τα δυο επιτόκια.

Επιπλέον, το επενδυτικό ενδιαφέρον βρέθηκε στραμμένο και στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς εντός της εβδομάδας ανακοινώνουν τρίμηνα μεγάλοι όμιλοι του λιανεμπορίου όπως τα Macy’s, η Nordstrom και η Kohls.

Επίσης, την προσεχή Παρασκευή οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ στο ετήσιο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Τζάκσον Χολ του Ουαϊόμινγκ, για περαιτέρω ενδείξεις για τα επιτόκια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,7% στα 80,72 δολ. και η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,3% στα 1.923 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0900 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v