Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τον τεχνολογικό τομέα να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις. Στο 4,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη για τον χρυσό. Υποχωρεί το αργό. Ενισχύεται το δολάριο.

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή με τους δείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,31% στις 34.367 μονάδες, ο Nasdaq βουτάει 0,9% στις 13.200 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,48% στις 4.349 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης οδεύει στη χειρότερη εβδομάδα από τον Μάρτιο, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 2,5% από την αρχή της εβδομάδας. Ο S*P 500 και ο Nasdaq οδεύουν στην τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση, κάτι που δεν έχει συμβεί από τον Φεβρουάριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα. 

Την Πέμπτη, ο Dow Jones έκλεισε κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου,  ένα απαισιόδοξο σήμα για τους επενδυτές. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 4,26%. Την Πέμπτη, σκαρφάλωσε στο 4,32%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών. 

«Οι αποδόσεις δεν κινούνται υψηλότερα για τους σωστούς λόγους» κατά τη γνώμη μου, δήλωσε στο CNBC ο Γκάι Αντάμι της Private Advisor Group. «Είμαστε σε επίπεδα που δεν έχουμε δει εδώ και κάμποσο καιρό» πρόσθεσε. «Αν οι αποδόσεις συνεχίσουν να κινούνται όπως κινούνται, θα υπάρξουν συνέπειες για τις διεθνείς αγορές μετοχών» προειδοποίησε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,1% στα 80,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,4% στα 1.923 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,086 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v