Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο Nasdaq (+1%). Στο 4,16% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Τεχνολογική ώθηση στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία μετά την αθέτηση πληρωμών σε επενδυτικά προϊόντα από τον κινεζικό χρηματοοικονομικό κολοσσό Zhonazhi Enterprise.

«Πιστεύω ότι ο κίνδυνος μετάστασης πέρα από την Κίνα είναι σχετικά χαμηλός» δήλωσε ο Άντριου Μπελ, CEO της Witan Investment Trust. «Αλλά είναι ένας ακόμα λόγος για τις αγορές να είναι λίγο πιο επιφυλακτικές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» υπογράμμισε.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,08% ή 26 μονάδες στις 35.308, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,58% στις 4.489 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,05% στις 13.788 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+1,4%) και Salesforce (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-1,2%) και 3M Co (-1,1%).

Στο μεταξύ, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

«Αυτή την εβδομάδα, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα προσαρμόσουν τη διάθεσή τους ανάλογα με μια σειρά από δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων αυτών της κινεζικής δραστηριότητας, των minutes της Fed και του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Fabiana Fedeli, διευθύντρια επενδύσεων στην M&G Plc.

Παράλληλα, οι επενδυτές θα δώσουν έμφαση και στα στοιχεία κατανάλωσης μέσω των εταιρικών αποτελεσμάτων των Home Depot, Target και Walmart στις ΗΠΑ καθώς και στην ανακοίνωση των λιανικών πωλήσεων του Ιουλίου την Τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι μετρήσεις πληθωρισμού την προηγούμενη εβδομάδα (δείκτης τιμών αγαθών και χονδρικής) έδειξαν ότι οι αυξήσεις των τιμών έχουν υποχωρήσει από την κορύφωσή τους μετά την πανδημία αλλά παραμένουν πάνω από το στόχο του 2% της Fed.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,16% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,94%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,9% στα 82,43 δολ. και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.939 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0917 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v