Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά την υποβάθμιση τραπεζών

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες εν μέσω πιέσεων από την υποβάθμιση 10 αμερικανικών τραπεζών. Στο 4,01% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Πτώση για αργό και χρυσό. Απώλειες πάνω από 2% για JP Morgan και Goldman Sachs.

Υποχωρεί η Wall Street μετά την υποβάθμιση τραπεζών

Μεγάλη πτώση σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά την υποβάθμιση του αξιόχρεου 10 αμερικανικών τραπεζών από τη Moody's και ενώ τα στοιχεία για τις εξαγωγές της Κίνας έστειλαν ανησυχητικά σήματα για την κατάσταση της κινεζικής οικονομίας. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 1,29% στις 35.011 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% χαμηλότερα στις 13.799 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,1% στις 4.467 μονάδες.

Η Moody's υποβάθμισε κατά μία βαθμίδα το αξιόχρεο δέκα τραπεζών ενώ έθεσε έξι κολοσσούς του τραπεζικού τομέα, ανάμεσά τους τις Bank of New York Mellon, US Bancorp, State Street και Trust Financial, υπό παρακολούθηση ενόψει πιθανών υποβαθμίσεών τους.

Εν τω μεταξύ, το εμπόριο της Κίνας κατρακύλησε τον Ιούλιο, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές να μειώνονται πιο απότομα από ό,τι προέβλεπαν οι οικονομολόγοι, εντείνοντας τις ανησυχίες για τις προοπτικές ανάπτυξης στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, περισσότερο από έξι μήνες αφότου το Πεκίνο χαλάρωσε τους περιορισμούς της πανδημίας.

Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 14,5% σε ετήσια βάση σε όρους δολαρίου, έδειξαν τα επίσημα στοιχεία, η πιο απότομη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2020 και την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εισαγωγές υποχώρησαν 12,4%, μια από τις χειρότερες μειώσεις των τελευταίων ετών.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε στα 65,5 δισ. δολάρια τον Ιούνιο, υποχωρώντας κατά 4,1% σε σχέση με τον Μάιο. Οι εξαγωγές διολίσθησαν 0,1% σε μηνιαία βάση στα 247,5 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές κινήθηκαν 1% χαμηλότερα στα 313 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1,3% στα 80,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,4% στα 1.961 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,094 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί στο 4,01%. 

Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι αμερικανικές τράπεζες. Η μετοχή των Bancorp και State Street βουτάνε πάνω από 4%, ενώ απώλειες πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v