Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό χονδρικής

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες μετά την άνοδο του πληθωρισμού χονδρικής. Στο 4,14% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακές κινήσεις για αργό και χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό χονδρικής

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο Dow Jones ενώ οι S&P 500 και Nasdaq συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν τον Ιούλιο περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 35.277 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,57% χαμηλότερα στις 13.656 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,36% στις 4.452 μονάδες.

O δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,3% στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, ελαφρώς περισσότερο από την άνοδο 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 0,8% τον Ιούλιο από 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

O δομικός δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος δεν λαμβάνει τις ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορικών υπηρεσιών, σημείωσε άνοδο 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο. Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός χονδρικής διαμορφώθηκε στο 2,7%

«Η άνοδος στις τιμές χονδρικής είναι μια υπενθύμιση ότι η στηριζόμενη στα οικονομικά δεδομένα Fed δεν είναι έτοιμη να διακηρύξει τη νίκη έναντι του πληθωρισμού» τόνισε ο Κουίνσι Κρόσμπι, υπεύθυνος στρατηγικής στην LPL Financial. «Η σημερινή μέτρηση προσφέρει περισσότερα όπλα στα "γεράκια" της Fed για να ταχθούν υπέρ μιας ακόμα αύξησης επιτοκίων» πρόσθεσε. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,1% στα 82,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,06% στα 1.947 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,096 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πραγματοποιεί άνοδο 3 μονάδων βάσης στο 4,14%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v