Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street με πρωταγωνιστή τον Nasdaq. Σε ήπια μέτρηση του δείκτη τιμών καταναλωτή αύριο ποντάρουν οι traders, ευελπιστώντας σε παύση από τη Fed. Ανακάμπτει η πετρελαϊκή τιμή. Ανοδος στην Ευρώπη.

Πτώση στη Wall με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Νέα πτώση για τους δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή υποχώρηση στον απόηχο της υποβάθμισης αμερικανικών τραπεζών από τη Moody's, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται αύριο. 

Οι traders ποντάρουν στην ανακοίνωση για αρνητικό πληθωρισμό στην Κίνα, ευελπιστώντας ότι οι αποπληθωριστικές πιέσεις θα βοηθήσουν στη μείωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, ανοίγοντας το δρόμο στις κεντρικές τράπεζες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων. 

Ο Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,43% στις 35.163 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,6% στις 4.472 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει πτώση 1,17% στις 13.721 μονάδες.  

Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Walt Disney, Roblox, Penn Entertainment και Wynn Resorts. 

Στη βελτίωση του κλίματος βοηθούν και οι ευρωπαϊκές αγορές, που ενισχύονται μετά την ιταλική αναδίπλωση στο φόρο για τις τράπεζες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 049% στις 7.564 μονάδες, ο DAX καταγράφει άνοδο 0,6% στις 15.869 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι εμφανίζει κέρδη 0,74% στις 7.323. Ανοδο 1,4% σημειώνει ο FTSE MIB στο Μιλάνο.  

Ανακάμπτουν σήμερα οι πετρελαϊκές τιμές, με τον μαύρο χρυσό να ανατιμάται 1,1% στο NYMEX, στα 83,8 δολάρια το βαρέλι. Σταθερός ο χρυσός στα 1.959 δολάρια την ουγκιά. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v