Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Δεύτερη συνεδρίαση απωλειών για το αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα 84 δολ. το πετρέλαιο. Πιέσεις στον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού

Πτώση στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μέτρηση του πληθωρισμού που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι επενδυτές αναμένουν τον Δείκτη Τιμών να διαμορφωθεί στο 3,3% σε ετήσια βάση από 3% τον προηγούμενο μήνα.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,54% ή 190 μονάδες στις 35.123, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,70% στις 4.467 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,17% στις 13.722 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Honeywell (+1,2%) και Caterpillar (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Salesforce (-2,3%) και Intel (-1,4%).

Στο μεταξύ, οι τράπεζες των ΗΠΑ υπέστησαν ζημιές σχεδόν 19 δισ. δολαρίων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια το δεύτερο τρίμηνο, το υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία τρία τουλάχιστον χρόνια, καθώς αυξάνονται οι χρεοκοπίες μεταξύ των κατόχων πιστωτικών καρτών και των δανειοληπτών στον τομέα των εμπορικών ακινήτων.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι έτοιμη να ανακοινώσει νέους περιορισμούς στις επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα οι οποίες αφορούν ευαίσθητες τεχνολογίες», σύμφωνα με τους New York Times.

Οι Times ανέφεραν ότι οι νέοι κανόνες θα απαγορεύουν σε αμερικανικές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων και ιδιωτικών μετοχών να επενδύουν σε συγκεκριμένες βιομηχανίες προηγμένης τεχνολογίας στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των κβαντικών υπολογιστών, της τεχνητής νοημοσύνης και των προηγμένων ημιαγωγών.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) στην Κίνα πέρασε σε αρνητικό έδαφος τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά έπειτα από δυο χρόνια και πλέον, καθώς βάρυνε η άτονη εσωτερική κατανάλωση, που περιπλέκει την οικονομική ανάκαμψη.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης στο 4,78%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1,7% στα 84,32 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.949 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0981 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v