Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall Street

Τέταρτη σερί πτώση για τους S&P 500 και Nasdaq ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones. Στο 4,25% υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ανέκαμψε ο χρυσός μετά από απώλειες εννέα ημερών. Οριακές διακυμάνσεις για το δολάριο.

Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τα επιτόκια, αν και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων κινήθηκαν χαμηλότερα μετά το υψηλό 16 ετών του 10ετούς ομολόγου την Πέμπτη.

Ωστόσο, η Bank of America προειδοποιεί τους επενδυτές να προετοιμαστούν για την επιστροφή του «κόσμου του 5%» που επικρατούσε πριν η παγκόσμια οικονομική κρίση εγκαινιάσει μια μακρά εποχή σχεδόν μηδενικών επιτοκίων στις ΗΠΑ. Η BlackRock και η Pacific Investment Management Co. λένε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει πεισματικά πάνω από τον στόχο της Fed, αφήνοντας χώρο ώστε οι αποδόσεις μακροχρόνιων τίτλων να κινηθούν ακόμη υψηλότερα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,08% ή 26 μονάδες στις 34.501, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,01% στις 4.370 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,20% στις 13.290 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walmart (+1,4%) και Cisco Systems (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-1,3%) και Johnson & Johnson (-1%).

Στην εβδομάδα, ο Dow Jones κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάρτιο, ήτοι 2,2%. Αντίστοιχα, S&P 500 και Nasdaq κινήθηκαν χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική εβδομάδα -το μακροβιότερο πτωτικό σερί από τον Φεβρουάριο για τον S&P 500 και από τον Δεκέμβριο για τον Nasdaq.

Σημειώνεται, ότι την Πέμπτη, ο Dow Jones έκλεισε κάτω από τον κινούμενο μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών για πρώτη φορά από την 1η Ιουνίου, ένα απαισιόδοξο σήμα για τους επενδυτές.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,25% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,91%. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη το yield του 10ετούς έπιασε υψηλό 16 ετών στα 4,32%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 1% στα 81,18 δολ. και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε για πρώτη φορά μετά από εννιά σερί πτώσεις και συγκεκριμένα κατά 0,1% στα 1.918 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά χαμηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0878 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v