Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για τη Wall με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον

Yποχωρούν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ. Άλμα για το ευρώ. Κέρδη πάνω από 1% για χρυσό και αργό.

Νέα πτώση για τη Wall με το βλέμμα στην Ουάσιγκτον

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές και την Τρίτη, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες, καθώς παραμένει η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,77% στις 19.818 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,49% χαμηλότερα στις 5.586 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,49% στις 2.269 μονάδες. 

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Τραμπ «καρατόμησε» την υπηρεσιακή υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία αρνήθηκε να υπερασπιστεί το διάταγμα που απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε μετανάστες από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Από το εταιρικό μέτωπο, οι Exxon Mobil και Pfizer ανακοίνωσαν αποτελέσματα που ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού ανήλθαν στα 1,68 δισ. δολάρια ή 41 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή.Η Pfizer εμφάνισε κέρδη 775 εκατ. δολαρίων ή 13 cents ανά μετοχή, από ζημιές ύψους 173 εκατ. δολαρίων ή τριών cents ανά μετοχή την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P/Case-Shiller 20 city-index ενισχύθηκε τον Νοέμβριο κατά 5,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Σε σχέση με τον Οκτώβριο, ο δείκτης σημείωσε άνοδο κατά 0,9%.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί κατά 5,1%.

Από τις 20 πόλεις, το Σιάτλ, το Πόρτλαντ και το Ντένβερ συνέχισαν να καταγράφουν τις υψηλότερες αυξήσεις στις τιμές.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται 0,75% έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε απότομη άνοδο μετά τη δήλωση συμβούλου του Τραμπ ότι η Γερμανία χρησιμοποιεί το ευρώ για να εκμεταλλευτεί τις ΗΠΑ.

Απώλειες καταγράφει το δολάριο και έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,06% στα 53,19 δολάρια το βαρέλι, μετά από έκθεση του Reuters που δείχνει ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ έχουν συμμορφωθεί κατά 82% με τη συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής. 

Άνοδο 1,09% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.209 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στα ομόλογα, ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα treasuries, με την απόδοση του 10ετους τίτλου να υποχωρεί πέντε μονάδες βάσης στο 2,44%.

Στο ταμπλό, βουτιά 25% πραγματοποιεί η μετοχή της Under Armour, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις φέτος θα αυξηθούν κατά 12% στα 5,4 δισ. δολάρια, αρκετά κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών για αύξηση στα 6,05 δισ. δολάρια.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v