Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, με τα στοιχεία για το ΑΕΠ να βρίσκονται στο επίκεντρο. Υποχωρεί 1% το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν. Υποχωρεί 2,5% η μετοχή της PayPal.

Διστακτικές κινήσεις στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές κινήσεις πραγματοποιούν οι αμερικάνικες μετοχές, μετά την χθεσινή άνοδο του Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» τα στοιχεία για το ΑΕΠ.

Ο Dow Jones κινείται 0,05% υψηλότερα στις 20.111 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,01% στις 5.654 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,07% στις 2.295 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2016, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που ανέμεναν ανάπτυξη 2,2%.

Το προηγούμενο τρίμηνο η αμερικάνικη οικονομία είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 3,5%.

Για το σύνολο του έτους, η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με 1,6%, έναντι 2,6% το 2015. Είναι η 11η διαδοχική χρονιά που η ανάπτυξη δεν υπερβαίνει το 3%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο ανήλθε στις 98,5 μονάδες από 98,2 μονάδες το Δεκέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2014. 

Το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα, το οποίο αποτελεί αρνητικό στοιχείο για το ΑΕΠ, ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο βαρίδι για το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο. Οι εξαγωγές βούτηξαν 4,3% ενώ οι εισαγωγές πραγματοποίησαν άλμα 8,3%.

Aπό το εταιρικό μέτωπο, η Chevron ανακοίνωσε κέρδη 415 εκατ. δολάρια ή 22 σεντς ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 31,5 δισ. δολάρια.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η Chevron θα ανακοινώσει κέρδη 64 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 33,3 δισ. δολάρια.

H μετοχή της Chevron πραγματοποιεί βουτιά 3%. 

Tην Πέμπτη, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η μητρική της Google, Αlphabet, ανακοίνωσε κέρδη 7,56 δολάρια ανά μετοχή, οριακά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,19% χαμηλότερα στα 53,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.189 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,07 δολάρια/ευρώ.

Στο ταμπλό, πτώση 2,5% σημειώνει η μετοχή της PayPal, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου που ήταν χειρότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Άνοδο 2.5% καταγράφει η μετοχή της Microsoft. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων. 

Απώλειες 3,6% σημειώνει η μετοχή της Starbucks.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v