Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο επίπεδο ρεκόρ κινείται ο Nasdaq

Mικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Wall Street, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ. Σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό ο Nasdaq με ώθηση από τις μετοχές του τομέα υγείας. Βουτιά 3% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί ο χρυσός. Απώλειες 1,6% για τη μετοχή της Chevron.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στην αυριανή συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ και τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,15% στις 19.130 μονάδες. Ο Νasdaq ενισχύεται 0,56% στις 5.401 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. Ο S&P 500 κινείται 0,3% υψηλότερα, στις 2.208 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,2% το τρίτο τρίμηνο, αντί για 2,9% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, λαμβάνοντας ώθηση από τις καταναλωτικές δαπάνες.Πρόκειται για τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης από το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 2,8% το τρίτο τρίμηνο και όχι κατά 2,1% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη μέτρηση του ΑΕΠ τον προηγούμενο μήνα.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2007 σκαρφάλωσε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του CBO το Νοέμβριο, στις 107,1 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 5,5% το Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον δείκτη S&P CoreLogi Case-Shiller. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στο 1,058 δολάριο/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,5% στα 45,5 δολάρια το βαρέλι. Ο «μαύρος χρυσός» διεύρυνε τις απώλειες μετά τη δήλωση του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου ότι η χώρα δεν θα δεχτεί όρια στην παραγωγή.

Ο χρυσός διολισθαίνει 0,8% στα 1.184 δολάρια ανά ουγγιά, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο του δολαρίου.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται στο 2,33%.

Στο ταμπλό, πιέσεις δέχονται οι πετρελαϊκές εταιρείες. Η Chevron υποχωρεί 1,6% στα 108 δολάρια, ενώ η μετοχή της ExxonMobil διολισθαίνει 0,9%. 

Άνοδο 2,8% σημειώνει η μετοχή της United Health, την υψηλότερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v