Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με νέο ρεκόρ έκλεισε ο S&P 500

Το ράλι της Παρασκευής διεύρυναν οι αμερικάνικες μετοχές οδηγώντας τον S&P 500 σε νέο ρεκόρ. Σε υψηλό 13 μηνών ο Dow Jones. Δεν κράτησε τις 5.000 μονάδες ο Nasdaq. Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε το αργό. Ράλι 2,2% για το δολάριο έναντι του γεν.

Κέρδη κατέγραψαν τη Δευτέρα οι αμερικάνικες μετοχές, με τον S&P 500 να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό, διευρύνοντας το ράλι που πυροδότησε την Παρασκευή η έκθεση για τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο. 

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% ή 80 μονάδες, στις 18.226 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 13 μηνών. Ο Νasdaq έκλεισε 0,6% υψηλότερα στις 4.988 μονάδες, ενώ πρόλαβε να σκαρφαλώσει πάνω από τις 5.000 μονάδες πριν από το τέλος της συνεδρίασης. 

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 2.137 μονάδες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2.130 μονάδων που είχε σημειώσει το Μάιο του 2015. 

«Οι επενδυτές σκέφτονται ότι πρέπει να πηδήξουν στο βαγόνι προτού το τρένο αναχωρήσει από το σταθμό. Η μεγάλη αβεβαιότητα που έφερε το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα κρατήσει την Fed μακριά από αύξηση επιτοκίων φέτος, το οποίο θα βοηθήσει τις μετοχές να αποφύγουν κύμα πωλήσεων» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο πραγματοποίησε ράλι 2,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 102,83 γεν το δολάριο. Στον αντίποδα το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα σε σχέση με την στερλίνα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,1% στα 1.356 δολάρια ανά ουγκιά, καταγράφοντας την τρίτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών.

Χαμηλότερα κινήθηκε και το αργό πετρέλαιο, κλείνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών. Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Αυγούστου διολίσθησε 1,4% στα 44,76 δολάρια το βαρέλι.

Το συμβόλαιο δέχθηκε πιέσεις μετά την δημοσίευση έκθεσης της S&P Global Platts, με βάση την οποία η παραγωγή αργού από τον ΟΠΕΚ τον Ιούνιο σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ ετών.

Στην αγορά ομολόγων, βουτιά πραγματοποίηση το αμερικάνικο 10ετες. Η απόδοση του τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, κατέγραψε άνοδο επτά μονάδων βάσης στο 1,43%.

Στο ταμπλό, οι τεχνολογικές μετοχές ενισχύθηκαν για τέταρτη διαδοχική ημέρα, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μήνα. Ο τεχνολογικός τομέας έλαβε ώθηση από εταιρείες ημιαγωγών, όπως οι Qorvo και Skyworks Solutions, που σημείωσαν άνοδο πάνω από 2,7%.

Εν τω μεταξύ, πτώση 2% κατέγραψε η μετοχή του Twitter, μετά την υποβάθμιση σε «neutral» από «buy» από την SunTrust Robinson Humphrey.

Άνοδο σημείωσαν και οι ενεργειακές μετοχές. Η Kinder Morgan έκλεισε 3,7% υψηλότερα.

Με κέρδη 1,4% έκλεισε η Thomson Reuters μετά την συμφωνία πώλησης του τμήματος πνευματικής ιδιοκτησίας στην Onex έναντι 3,55 δισ. δολαρίων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v