Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα-ρεκόρ ο S&P 500

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με τον S&P να σκαρφαλώνει σε νέα υψηλά. Εσπασε το φράγμα των 5.000 μονάδων ο Nasdaq. Eνισχύεται 2% το δολάριο έναντι του γεν. Πτώση 1% για το αργό κάτω από τα 45 δολάρια. Μικρή άνοδος για χρυσό.

Yψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, συνεχίζοντας το ράλι που πυροδότησαν την Παρασκευή τα στοιχεία για την απασχόληση του Ιουνίου, με τον S&P 500 να ενισχύεται σε νέο ιστορικό υψηλό και τον Nasdaq να σκαρφαλώνει πάνω από τις 5.000 μονάδες για πρώτη φορά το 2016.

Ο Dow Jones κινείται 0,75% υψηλότερα στις 18.283 μονάδες, μόλις 50 μονάδες μακριά από το ιστορικό υψηλό. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,92% στις 5.002 μονάδες.

Ο S&P 500 ενισχύεται 0,62% στις 2.143 μονάδες, σκαρφαλώντας υψηλότερα από το προηγούμενο ρεκόρ των 2.134 μονάδων, που είχε επιτύχει τον Μάιο του 2015. Tην Παρασκευή ο δείκτης έκλεισε 1,5% υψηλότερα, επιτυγχάνοντας άνοδο πάνω από 1% για τέταρτη φορά σε διάστημα δύο εβδομάδων. Τα κέρδη αποκατέστησαν τις απώλειες που είχε προκαλέσει το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. 

Η έκθεση του υπουργείου Εργασίας για τις νέες θέσεις εργασίας του Ιουνίου καθησύχασε τους επενδυτές, οι οποίοι είχαν θορυβηθεί από την έκθεση-σοκ του Μαΐου, που έδειξε πως η απασχόληση αναπτύχθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό από το 2010.

«Μετά την έκθεση για τις θέσεις εργασίας, οι φόβοι για την αμερικανική οικονομία και την αγορά εργασίας έχουν περιοριστεί», υποστήριξε αναλυτής στο Bloomberg.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 44,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,25% υψηλότερα στα 1.358 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της στερλίνας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Το ιαπωνικό νόμισμα πραγματοποιεί βουτιά 1,9%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 102 γεν το δολάριο.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,404%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing καταγράφει άνοδο 1,9%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

Κέρδη σημειώνει και ο τραπεζικός τομέας, με τις μετοχές των Goldman Sachs και JP Morgan να κινούνται 1,5% υψηλότερα. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v