Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Aπώλειες άνω των 100 μονάδων για τον Dow Jones. Οριακές κινήσεις για το αργό. Ανοδος για χρυσό.Πάνω από το 1,9% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους. Σε υψηλό 10 εβδομάδων η βρετανική λίρα.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και την συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

«Οι αγορές περιμένουν να δουν αν θα υπάρξει αλλαγή τόνου από τα πρόσφατα σχόλια» ανέφερε αναλυτής στο Marketwatch. «Δεν θα με εξέπληττε αν βλέπαμε μια στάση του τύπου: "είμαστε σε θέση αναμονής εξαιτίας όλων όσων συμβαίνουν διεθνώς αλλά η οικονομία των ΗΠΑ είναι έτοιμη για μια αύξηση"».

Η Apple, το Facebook και η Amazon είναι μεταξύ των εταιρειών που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα.

O Dow Jones υποχωρεί 0,7% ή 130 μονάδες στις 17.872 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,45% χαμηλότερα στις 4.884 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.079 μονάδες.

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν το Μάρτιο κατά 1,5% στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 511.000

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το γεν καταγράφει άνοδο 0,6% έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, με την ισοτιμία στα 111,14 γεν το δολάριο.

Σε υψηλό 10 εβδομάδων ανεβαίνει η βρετανική λίρα έναντι του δολαρίου, λαμβάνοντας ώθηση από την παρέμβαση Ομπάμα κατά του Brexit.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,1% στα 43,68 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,8% στα 1.239 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου καταγράφει άνοδο μια μονάδα βάσης, στο 1,902%.

Στο ταμπλό βουτιά πάνω από 9% πραγματοποιούν οι μετοχές των Perigo και Xerox.

Πτώση 2,2% καταγράφει η μετοχή της Caterpillar.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v