Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό σερί στη Wall Street

Κέρδη για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημείωσε η Wall Street με τον Dow Jones να πιάνει υψηλό αντίστοιχο του Ιουλίου 2015. Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Coca Cola (-4,8%). Σε υψηλό 2016 το πετρέλαιο, πάνω από τα 44 δολ. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Στους ρυθμούς των εταιρικών αποτελεσμάτων και των διακυμάνσεων της τιμής του πετρελαίου κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της λήξης της απεργίας των εργαζομένων στη πετρελαϊκή βιομηχανία του Κουβέιτ οδήγησε αρχικά σε πτώση έως τα 39,85 δολ. την τιμή του μαύρου χρυσού. Ωστόσο αργότερα το πετρέλαιο γύρισε ανοδικά μετά τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξησης των αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Τελικά το αργό "εκτοξεύτηκε" 4% στα 44,18 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου της Coca Cola με τη μετοχή του ομίλου να υποχωρεί 4,8%. Ειδικότερα, η Coca Cola ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,48 δισ. έναντι 1,56 δισ. πέρυσι. Αντίστοιχα οι πωλήσεις μειώθηκαν 4%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Intel ενισχύθηκε 1,3% μετά την απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει σε περικοπές 12.000 θέσεων εργασίας. Νωρίτερα ο τεχνολογικός όμιλος είχε γνωστοποιήσει απογοητευτικά έσοδα και προβλέψεις πωλήσεων κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, θετικά υποδέχθηκε η αγορά τα καλά στοιχεία της στεγαστικής αγοράς που ανακοινώθηκαν λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street. Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 5,1% τον Μάρτιο, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 3,5%.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 18.096 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,08% στις 2.102 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,16% στις 4.948 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,8%) και UnitedHealth (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση (πέρα από την Coca Cola) κατέγραψαν οι τίτλοι των Procter & Gamble (-2,1%) και Boeing (-1,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1332 από 1,1359 την προηγούμενη μέρα. Αντίστοιχα, το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το γεν στα 109,27.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.254 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 1,82%.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v