Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση για την Wall Street μετά την EKT

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στην Wall Street με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμένο στις δηλώσεις Ντράγκι. Υποχωρεί 1% το αργό. Πτώση και για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Βουτιά 3% για Verizon.

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, με τους επενδυτές να «φιλτράρουν» τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι μετά την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 18.051 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,28% χαμηλότερα στις 4.934 μονάδες, ενώ ο S&P καταγράφει πτώση 0,28% στις 2.094 μονάδες.

Στην ομιλία του ο κ. Ντράγκι υποστήριξε πως οι χρηματοδοτικές συνθήκες στην ευρωζώνη έχουν βελτιωθεί, αλλά παραμένουν τα ρίσκα από το εξωτερικό. Ο ίδιος τόνισε πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα ίδια ή και χαμηλότερα επίπεδα για παρατεταμένο διάστημα.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε την εβδομάδα που έληξε στις 16 Απριλίου στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973.

To υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σημείωσαν πτώση κατά 6.000 στις 247.000.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 265.000. Ο μέσος όρων των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες υποχώρησε κατά 4.500 στις 260.500.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 43,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,5% στα 1.250 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα υποχωρεί 0,04% έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1.13.

Απώλειες καταγράφουν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, που κινείται αντίστροφα από την τιμή ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης στο 1,87%.

Στο ταμpλό, κέρδη 1,9% σημειώνει η μετοχή της ΙΒΜ.

Αντίθετα, απώλειες 3% καταγράφει η μετοχή της Verizon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v