Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Στο «κόκκινο» ο δείκτης Nasdaq εν μέσω πιέσεων από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Microsoft. Ράλι 1,6% του δολαρίου έναντι του γεν. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό. Πτώση 4,4% για Alphabet.

Πιέσεις ασκούνται στις αμερικάνικες μετοχές, με τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Microsoft και της Google να οδηγούν τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq σε αρνητικό έδαφος. Ωστόσο σε θετικό έδαφος κρατιούνται Dow Jones και S&P.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,13% στις 18.002 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,8% χαμηλότερα στις 4.906 μονάδες και ο S&P σημειώνει άνοδο μόλις 0,05% στις 2.091 μονάδες.

«Φαίνεται πως η αγορά ξεπερνάει τα απογοητευτικά αποτελέσματα, γιατί και πάλι η μεγαλύτερη πλειοψηφία των εταιρειών βρίσκονται πάνω από τις χαμηλότερες προβλέψεις» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch. O ίδιος τόνισε πως αν οι αγορές παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα ως το τέλος της περιόδου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, τότε θα είναι έτοιμες για ανοδική τροχιά.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,34% υψηλότερα στα 43,78 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,26% στα 1.247 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Το αμερικάνικο νόμισμα καταγράφει άλμα 1,6% έναντι του γεν, με την ισοτιμία να σκαρφαλώνει πάνω από τα 111 γεν το δολάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft πραγματοποιεί βουτιά 6,3% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 3,76 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο από 4,99 δισ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πτώση 4,4% σημειώνει η μετοχή της Alphabet. Tα προσαρμοσμένα μηνιαία κέρδη της μητρικής εταιρίας της Google, ύψους 5,25 δισ. ήταν περίπου 310 εκατ. δολάρια λιγότερα συγκριτικά με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Άνοδο 1,2% σημειώνει η μετοχή της McDonald's.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v