Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ξεθωριάζει» το ράλι στην Wall Street

Mικτά πρόσημα στην Wall Street, με τους Nasdaq και S&P 500 να υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος. Άλμα 8% για την Nike. Βουτιά 6% για τις μετοχές βιοτεχνολογίας. Kέρδη πάνω από 1% για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν S&P 500 και Nasdaq, καθώς το «sell off» στις μετοχές βιοτεχνολογίας ανατρέπει το ράλι των μετοχών λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Νωρίτερα οι δείκτες κατέγραφαν τριψήφια κέρδη, με τους επενδυτές να αντιμετωπίζουν θετικά τις δηλώσεις Yellen ότι η Fed βρίσκεται σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων μέσα στο 2015.

Οι μετοχές του τομέα της βιοτεχνολογίας συνεχίζουν να καταγράφουν ισχυρές απώλειες, ασκώντας πιέσεις στον Nasdaq. Ο δείκτης Nasdaq Biotechnology υποχωρεί 6% και βρίσκεται 20% χαμηλότερα από το υψηλό της 20ης Ιουλίου.

O Dow Jones ενισχύεται 0,46% στις 16.276 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,11% χαμηλότερα στις 4.681 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,2% στις 1.928 μονάδες.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2015, έναντι προηγούμενης μέτρησης για ανάπτυξη 3,7%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 3,7%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα 3,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 3,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,12.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,94% στα 1.144 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Nike καταγράφει άλμα 8%. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Κέρδη 6% καταγράφει η μετοχή της Marvell Technology, μετά την ανακοίνωση ότι θα κόψει το 17% του προσωπικού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v