Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street μετά από ΑΕΠ και Yellen

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall Street μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ και την ομιλία της Yellen. Άνοδος 200 μονάδων για τον Dow Jones. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό πετρέλαιο. Υποχωρεί ο χρυσός. Άλμα 8% για τη μετοχή της Nike.

Iσχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, ανακάμπτοντας από το πτωτικό σερί τριών συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τη χθεσινή ομιλία της Janet Yellen. 

H επικεφαλής της Fed υποστήριξε ότι η αμερικάνικη οικονομία είναι κοντά στον στόχο της πλήρους απασχόλησης και επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια μέσα στο 2015. 

O Dow Jones ενισχύεται 1,2% ή 190 μονάδες στις 16.384 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,83% υψηλότερα στις 4.772 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,7% στις 1.945 μονάδες. 

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,9% το δεύτερο τρίμηνο του 2015, έναντι προηγούμενης μέτρησης για ανάπτυξη 3,7%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 3,7%.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα 3,6%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 3,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στο επίπεδο του 1,12.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 46 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,94% στα 1.144 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Nike καταγράφει άλμα 8%. Η εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Κέρδη 6% καταγράφει η μετοχή της Marvell Technology, μετά την ανακοίνωση ότι θα κόψει το 17% του προσωπικού. 

Οι μετοχές του τομεία της βιοτεχνολογίας συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, ασκώντας πιέσεις στον Nasdaq. Ο δείκτης Nasdaq Biotechnology υποχωρεί 3,3% και βρίσκεται 20% χαμηλότερα από το υψηλό της 20ης Ιουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v