Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικό γύρισμα στη Wall μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος περνούν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά μετά τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας, που «δείχνουν» αύξηση επιτοκίων το Σεπτέμβριο. «Μισογεμάτο» βλέπουν το ποτήρι οι επενδυτές. Κινητικότητα για εταιρίες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα. Ισχυρές απώλειες άνω του 4% για πετρέλαιο.

Σε χαμηλότερα επίπεδα παραμένει η αμερικανική αγορά, μετά και την διαρροή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Στα πρακτικά όλα τα στελέχη της κεντρικής τράπεζας δείχνουν να συμφωνούν ότι πλησιάζουν οι συνθήκες για αύξηση των επιτοκίων, δείχνοντας προς το Σεπτέμβριο. 

Στο επίκεντρο παραμένει και η υποτίμηση του γουάν από την Κίνα, εν μέσω σεναρίων ότι η κίνηση αυτή αλλά και οι ανησυχίες για πιθανές νέες υποτιμήσεις.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών ισχυροποίησε τις αγοραστικές διαθέσεις των επενδυτών, αντιμετωπίζοντας την ανακοίνωση ως δείγμα ισχύος της αμερικανικής οικονομίας, με την αγορά να περιορίζει σημαντικά τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα και να περνά ακόμα και σε θετικό έδαφος. 

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 17.502 μονάδες έναντι απωλειών άνω των 100 μονάδων νωρίτερα. Ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,03% στις 5.057 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,09% χαμηλότερα, στις 2.094 μονάδες. 

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η μικρή αύξηση του πληθωρισμού, κατά 0,1% τον Ιούλιο, με το κόστος στέγασης ωστόσο να συνεχίζει να αυξάνεται (εμφάνισε άνοδο 0,4%). 

Κινητικότητα καταγράφεται στους τίτλους εταιριών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα. 

Στο πλαίσιο αυτό, ανοδική κίνηση καταγράφεται για τον τίτλο της Target μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων υψηλότερων από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά και την αύξηση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα στο σύνολο της φετινής χρήσης. 

Κέρδη για τον τίτλο της Analog Devices μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών της κατά 20% στο τρίτο τρίμηνο. 

Έντονα πτωτικά η μετοχή της Lowes καθώς τα αποτελέσματα δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις και παρά την άνοδο στις πωλήσεις της εταιρίας. 

Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 1,89% στις 6.403 μονάδες, τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρεί 2,14% στις 10.682 μονάδες και τον CAC 40 να εμφανίζει πτώση 1,76% στις 4.884 μονάδες. 

Μικρή άνοδο καταγράφει ο χρυσός, στα 1.120 δολάρια την ουγκιά. Συνεχίζει πτωτικά η πετρελαϊκή τιμή μετά τη χθεσινή ανάκαμψη, εμφανίζοντας απώλειες άνω του 4% στα 40,7 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v