Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street μετά τα μάκρο

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street, με τα μάκρο στο επίκεντρο. Ανακάμπτει από τα χαμηλά έξι ετών το αργό. Με πτώση έκλεισε ο χρυσός. Διέγραψε τις απώλειες έναντι του ευρώ το δολάριο.

Προσπάθεια ανόδου στην Wall Street μετά τα μάκρο

Οριακή άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά την δημοσίευση των στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή και τις τιμές παραγωγού. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,09% στις 17.424 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 5.301 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,08% στις 2.085 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου, ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού 0,2% σε μηνιαία βάση. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων κατηγοριών της ενέργειας και των τροφίμων ο δείκτης αυξήθηκε 0,3%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,1%.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,6% τον Ιούλιο, λαμβάνοντας ώθηση από την αυξημένη παραγωγή αυτοκινήτων

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,28% στα 42,33 δολάρια το βαρέλι. Άνοδο 0,13% καταγράφει ο χρυσός, στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,112.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v