Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νότια» κίνηση στη Wall Street

Ηπιες πιέσεις στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Στο επίκεντρο ο προβληματισμός για Κίνα, εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και οι επόμενες κινήσεις της Fed. Ανακάμπτει από τα χαμηλά έξι ετών το πετρέλαιο. Πτώση για το χρυσό.

«Νότια» κίνηση στη Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, με τη συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται από μειωμένο συναλλακτικό ενδιαφέρον και προβληματισμό τόσο για τα εταιρικά αποτελέσματα όσο και για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 17.507 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,31% στις 2.096 μονάδες. Πτωτικά κατά 0,56% κινείται και ο Nasdaq, στις 5.063 μονάδες. 

Στο επίκεντρο του προβληματισμού των επενδυτών η αβεβαιότητα για τις επόμενες κινήσεις της Κίνας στο μέτωπο των ισοτιμιών μετά και τη νέα βουτιά 6,2% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης, τα αποτελέσματα των εταιριών αλλά και τα εγχώρια μακροοικονομικά στοιχεία, από τα οποία οι αναλυτές επιχειρούν να προβλέψουν πότε θα προχωρήσει η Fed σε αύξηση επιτοκίων.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών στοιχείων, οι ενάρξεις κατοικιών εμφάνισαν μία ακόμη άνοδο τον Ιούλιο, με τις αιτήσεις για άδειες κατασκευής -ένδειξη μελλοντικής ζήτησης- ωστόσο να υποχωρούν πλέον του 10%.   

Πιέσεις για τον τίτλο της Wal Mart μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας που εξέδωσε.

Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με τον δείκτη FTSE 100 να υποχωρεί 0,4% στις 6.525 μονάδες, τον δείκτη CAC του Παρισιού να ενισχύεται οριακά 0,02% στις 4.987 μονάδες, ενώ μικρά κέρδη 0,19% καταγράφει ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.956 μονάδες.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο μέτωπο των νομισμάτων, με την ισοτιμία δολαρίου -ε υρώ να διαμορφώνεται στο 1,1075 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών στα οποία υποχωρούσε νωρίτερα. Ο «μαύρος χρυσός» καταγράφει κέρδη 0,8% στα 42,2 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του αμερικανικού αργού υποχωρούν τις τελευταίες συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο χαμηλότερης κατανάλωσης από τα διυλιστήρια μετά το καλοκαίρι, ενώ την ίδια ώρα η επιβράδυνση που καταγράφεται στις ασιατικές οικονομίες και η αυξημένη παγκόσμια παραγωγή εντείνουν τις ανησυχίες για υπερπροσφορά του μαύρου χρυσού. 

Νέα πτώση 0,4% για το χρυσό, στα 1.113 δολάρια την ουγκιά.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v