Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ρεκόρ η Wall Street μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην Wall μετά την νίκη των Ρεπουμπλικάνων. Σε νέα υψηλά Dow και S&P 500. Ράλι για το δολάριο. Βουτιά 2% για το χρυσό που υποχωρεί σε χαμηλό τετραετίας. 'Αλμα 2% το αργό. Ανοδος 5% για Mondelez.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, σκαρφαλώνοντας σε νέα επίπεδα ρεκόρ μετά την νίκη των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 17.459 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,44% υψηλότερα στις 4.644 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,54% στις 2.023 μονάδες.

Στο μέτωπο των macro, η αμερικάνικη οικονομία δημιούργησε 230.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών ADP.Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση στις νέες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα από τον περασμένο Ιούνιο.

Στα εμπορεύματα, βουτιά 2% στα 1.144 δολάρια ανά ουγκιά καταγράφει ο χρυσός, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 1,9% υψηλότερα στα 78,70 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αργού σημείωσε απότομη άνοδο μετά την ανακοίνωση της ΕΙΑ ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ σημείωσαν αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη.

Νωρίτερα την Τρίτη η τιμή του αργού βρέθηκε σε χαμηλό τριετίας, στα 75,84 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή πετρελαίου Brent υποχώρησε κάτω από τα 82 δολάρια ανά βαρέλι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2010. Συγκεκριμένα, τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 82,15 δολ. ανά βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε αγγίξει τα 81,63 δολ. ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριo ενισχύεται σε υψηλό επτά ετών έναντι του γεν και πραγματοποιεί ράλι έναντι όλων των νομισμάτων των δέκα μεγαλύτερων οικονομιών.

Το αμερικάνικο νόμισμα σημειώνει άνοδο 0,98% έναντι του γεν, στα 114,68 γεν. Η βρετανική λίρα υποχωρεί σε χαμηλό ενός έτους έναντι του αμερικάνικου νομίσματος, διολισθαίνοντας μέχρι και τα 1,5869 δολάρια. Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο κινείται στο επίπεδο του 1,249.

Άνοδο τριών μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, στο 2,36%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Mondelez πραγματοποιεί άλμα 4,7%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Κέρδη 5,7% σημειώνει η μετοχή της Time Warner. H εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις και κέρδη που ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Η μετοχή της Αlibaba κινείται 1% υψηλότερα, μετά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου από την Citigroup

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v