Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακές πιέσεις στην Wall Street

Πτώση καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ. Σε χαμηλό τριετίας διολισθαίνει το αργό, κάτω από τα $77 το βαρέλι. Οριακά χαμηλότερα ο χρυσός. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες πάνω από 1% για Exxon και Chevron. Βουτιά 18% για Sprint.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, με τις εταιρείες στην ενέργεια να καταγράφουν μεγάλες απώλειες μετά την βουτιά στις τιμές του πετρελαίου.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,26% στις 17.319 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,71% χαμηλότερα στις 4.605 μονάδες, ενώ πτώση 0,68% σημειώνει ο S&P 500 στις 2.004 μονάδες.

Στα $43,03 δισ. διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο από $40 δισ. τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο.

Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα $41,1 δισ..

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές σημείωσαν πτώση 1,5% τον Σεπτέμβριο, την μεγαλύτερη των τελευταίων επτά μηνών, στα $195,6 δισ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο 1,25.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί οριακά 0,07% στα 1.169 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ βουτιά 3% σημειώνει το αργό στα 76,42 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για νέα χαμηλά τριετίας, από κλείσιμο στα 79 δολάρια εχθές. Το πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρεί κατά 2,5% στα 82,08 δολάρια, στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τετραετίας.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Sprint πραγματοποιεί βουτιά 18%. Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις για τα κέρδη το 2015, ενώ θα περικόψει το 6,5% του εργατικού δυναμικού.

Οι μετοχές των Exxon Mobil και Chevron υποχωρούν πάνω από 1%.

Απώλειες 14% καταγράφει και η μετοχή της Herbalife. Η εταιρεία έκοψε τις προβλέψεις για τα κέρδη του 2015.

Πτώση 10% σημειώνει η μετοχή της Michael Kors. Οι πωλήσεις της εταιρείας ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις.

Άλμα 13% καταγράφει η μετοχή της Office Depot, μετά την αύξηση των προβλέψεων για τα κέρδη του έτους

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v