Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall μετά τα ρεκόρ των Dow και S&P

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη. Νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά για Dow και S&P. Μικρή πτώση για χρυσό. Ενισχύεται το αργό. Απώλειες 1% για Nasdaq. Στο 1,37 διολισθαίνει το ευρώ. Άνοδος πάνω από 2,5% και για τις δύο μετοχές της Google μετά το split.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall μετά τα ρεκόρ των Dow και S&P, υπό το βάρος των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων.

Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν περισσότερο από ότι αναμενόταν, το έλλειμμα διευρύνθηκε υψηλότερα από τις προβλέψεις, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών ενισχύθηκε οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

O Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 16.554 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 1,02% στις 4.233 μονάδες, ενώ o S&P 500 κινείται 0,21% χαμηλότερα στις 1.887 μονάδες.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρή άνοδο για τους δείκτες, με τον Dow Jones να σημειώνει νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ στις 16.604,15 μονάδες.

Οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 29 Μαρτίου κατά 16.000, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 326.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στις 320.000, από 310.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε 7,7% το Φεβρουάριο στα 42,3 δισ. δολάρια, επιβαρυμένο από την πτώση των εξαγωγών πετρελαίου, εμπορικών τζετ και βιομηχανικών προμηθειών. Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πως το έλλειμμα θα διευρυνθεί στα 39,7 δισ. δολάρια από 39,3 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM αυξήθηκε στις 53,1 μονάδες το Μάρτιο, ελαφρά χαμηλότερα από τις προβλέψεις 

Ο Μάριο Ντράγκι δηλώσε πως το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεσμεύεται να λάβει αντισυμβατικά μέτρα εάν χρειαστεί. Επιβεβαίωσε παράλληλα ότι τέθηκε επί τάπητος η ποσοτική χαλάρωση και το αρνητικό επιτόκιο. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ κινείται στο επίπεδο του 1,37. Νωρίτερα την Πέμπτη το ευρώ κατέγραφε κέρδη έναντι του δολαρίου, τα οποία απώλεσε μετά την ομιλία του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τη δήλωση πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο QE από τα μέλη του συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός υποχωρεί 0,45% στα 1.285 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,31% υψηλότερα στα 99,95 δολάρια το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι δύο μετοχές της Google ενισχύονται πάνω από 2,5% μετά το πρώτο split στην ιστορία της εταιρείας. 

Βουτιά 8,93% πραγματοποιεί η μετοχή της CACI International, μετά την μείωση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή και του στόχου για τα έσοδα.

Άνοδο 2,67% σημειώνει η μετοχή της Plug Power, μετά την ανακοίνωση πως αγόρασε την ReliOn.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v