Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον S&P

Τέταρτη διαδοχική άνοδος στη Wall Street. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P. Ικανοποίησαν τα στοιχεία απασχόλησης ιδιωτικού τομέα στις ΗΠΑ. Στο προσκήνιο η Fed και τα επιτόκια. Οριακή πτώση για πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street με τον S&P να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό- το δεύτερο διαδοχικό- μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 191.000 θέσεις έναντι 178.000 τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία ανεργίας του Μαρτίου που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Επιπλέον οι βιομηχανικές παραγγελίες αυξήθηκαν 1,6% το Φεβρουάριο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμενα αύξηση 1,3%. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών, με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 3 ετών, αυξήθηκαν 2,2%.

Πέρα όμως από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν και οι ομιλίες στελεχών της Fed.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της Fed στο Σεντ Λούις, James Bullard υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι αναμένει την πρώτη αύξηση των επιτοκίων, το πρώτο τρίμηνο του 2015. Επιπλέον επισήμανε ότι η ανεργία μειώθηκε στις ΗΠΑ ταχύτερα απ' όσο ανέμεναν τα στελέχη της Fed.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,24% στις 16.573,00 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 1.890,90 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,20% στις 4.276,46 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο η Intuitive Surgical ενισχύθηκε 5% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την JMP Securities.

Επιπλέον ο τίτλος της MannKind Corp. εκτοξεύτηκε 74% μετά την έγκριση φαρμάκου για τη θεραπεία του διαβήτη από τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,76 δολ. με κέρδη 2,7% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 24,91 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3778. Παράλληλα το δολάριο κινήθηκε ανοδικά και έναντι του γεν, στα 103,73.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,78%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,15% στα 99,61 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,7% στα 1.289 δολ./oz,.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v