Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για τον Dow

Κέρδη στη Wall κόντρα στα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο το συνέδριο της Fed. Σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων η μετοχή της Facebook. Εβδομαδιαία άνοδος 0,5% για S&P και 1,5% για Νasdaq.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο εμφάνισαν τη μεγαλύτερη πτώση από το Μάιο του 2010 καθώς υποχώρησαν 13,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη πτώση εμφανίζεται στις δυτικές πολιτείες της χώρας.

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στο συνέδριο της Federal Reserve στο Jackson Hole, όπου ωστόσο δεν θα παραβρίσκεται ο Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης Ben Bernanke, ούτε ο Ευρωπαίος ομόλογός του Mario Draghi.

Υπενθυμίζεται ότι στις τάξεις των στελεχών της Fed υπάρχει διχασμός αναφορικά με τον χρόνο έναρξης του περιορισμού των προγραμμάτων ρευστότητας. Ενδεικτική του κλίματος είναι η διαφωνία μεταξύ του Κεντρικού Τραπεζίτη της Ατλάντα Dennis Lockhart και του ομολόγου του στο Σαν Λούις, με τον πρώτο να υποστηρίζει ότι ο περιορισμός του QE θα πρέπει να ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο ενώ ο δεύτερος δημόσια συστήνει υπομονή για αργότερα.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Microsoft ενισχύθηκε 8% μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του διευθύνοντα συμβούλου, εντός των επόμενων 12 μηνών.

Αντίστοιχα ανοδικά κινήθηκε και η μετοχή της Facebook η οποία έπιασε νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 40,55 δολάρια.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στον τίτλο της Pandora Media, μετά την ανακοίνωση guidance κερδών που υπολείπεται των προσδοκιών της αγοράς.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,31% στις 15.010,36 μονάδες, ο S&P κινήθηκε ανοδικά 0,39% στις 1.663,47 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,53% στις 3.657,79 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,14 δολ. με άνοδο 0,7% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχυόταν 1,7% στα 28,24 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του γεν με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 99,05. Αντίστοιχα η ισοτιμία ευρώ- δολαρίου παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη σε σχέση με την Πέμπτη στο 1,3356.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς χρεογράφου υποχώρησε από το υψηλό 2 ετών, σημειώνοντας πτώση κατά 6 μονάδες βάσης στο 2,83%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,2% στα 106,27 δολάρια ανά βαρέλι, και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,85% στα 1.396 δολ./oz, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v