Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lagarde: Ανησυχία για τις αναδυόμενες αγορές-

Πρέπει να δημιουργηθούν επιπλέον γραμμές άμυνας ενάντια σε μια πιθανή κρίση στις αναδυόμενες αγορές, επισήμανε σε ομιλία της η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Lagarde: Ανησυχία για τις αναδυόμενες αγορές-

Πρέπει να δημιουργηθούν επιπλέον γραμμές άμυνας ενάντια σε μια πιθανή κρίση στις αναδυόμενες αγορές και το ΔΝΤ είναι έτοιμο να παράσχει οικονομική βοήθεια αν χρειαστεί, επισήμανε στην ομιλία της στο ετήσιο συνέδριο της Fed στο Kansas City, η επικεφαλής του Ταμείου Christine Lagarde.

Όπως σημειώνουν οι Financial Times, οι παρατηρήσεις της Lagarde αποτελούν ένδειξη της ανησυχίας που υπάρχει στο ΔΝΤ για ενδεχόμενη κρίση στις αναδυόμενες αγορές όπως της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ, χρειάζονται επιπλέον γραμμές άμυνας που θα αντιπροσωπεύουν την ανεξαρτησία, τους κοινούς στόχους και την κοινή μας ευθύνη απέναντι στην παγκόσμια οικονομία.

Σημειώνεται ότι η συναλλαγματική αξία των νομισμάτων της Βραζιλίας, της Τουρκίας και της Ινδίας έχουν μειωθεί σημαντικά από τον Μάιο, προκαλώντας διαφορετικές αντιδράσεις από τις κυβερνήσεις και τις Κεντρικές Τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v