Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Wall με τραπεζικά κέρδη

Θετικά πρόσημα κυριαρχούν στην Wall Street, διατηρώντας την ανοδική τάση της χθεσινής συνεδρίασης. Χαμηλοί όγκοι συναλλαγών ενόψει της αργίας. Αναμένεται κατεύθυνση από την μακροοικονομική τάση και ειδικά τα στοιχεία για την ανεργία. Κέρδη για τις τράπεζες.

Θετική εικόνα παρουσιάζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την τάση της  προηγούμενης ανοδικής συνεδρίαση.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε με μικτές, ήπιες διακυμάνσεις, αλλά αυτή την ώρα καθιερώνονται τα θετικά πρόσημα. Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 15.039  μονάδες, ο S&P εμφανίζει άνοδο 0,5% στις 1.623 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,42% υψηλότερα στις 3.449 μονάδες.

Κέρδη αποκομίζουν οι τράπεζες, μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα ψηφίσει τους κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ. Η ανακοίνωσε ότι το 95% των αμερικανικών τραπεζών με συνολικά ενεργητικά άνω των 10 δισ. δολ. θα ανταποκριθούν στο όριο του 7% για tier 1 μετοχικό κεφάλαιο.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, με τα μεγέθη για τις βιομηχανικές παραγγελίες και τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες στα αμερικανικά εργοστάσια αυξήθηκαν 2,1% τον Μάιο μετά το +1,3% του Απριλίου.

Η Wall Street έκλεισε χθες με κέρδη, στον απόηχο ευνοϊκών μακροοικονομικών στοιχείων για την μεταποίηση σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία.

Η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Πέμπτη για την Ημέρα Ανεξαρτησίας και οι όγκοι των συναλλαγών προβλέπεται να παραμείνουν ήπιοι ενόψει της αργίας. Την Παρασκευή θα ανακοινωθούν όμως τα πολύ κρίσιμα μεγέθη για την ανεργία Ιουνίου.

Σήμερα, η Ford Motor ενισχύεται 1,7% και η General Motors 2% καθώς ότι οι πωλήσεις Ιουνίου ήταν εύρωστες.

Ο τίτλος της Zynga εκτινάσσεται 10% μετά τις φήμες για νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ευνοϊκά επιδρά στις συναλλαγές η έκθεση της UBS, που αναφέρει αύξηση στις overweight θέσεις στις μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Χθες, οι στρατηγικοί αναλυτές της Deutsche Bank ανέφεραν ότι οι μετοχές παραμένουν «ασφαλής τοποθέτηση» μακροπρόθεσμα.

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις καταθέτουν οι τιμές στα συμβόλαια του χρυσού και του πετρελαίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v