Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μια... παρεξήγηση ”γύρισε” τη Wall Street

Αρνητικές τάσεις διαμορφώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Wall Street για το Μάιο, μετά και τη δήλωση Bernanke ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του για τα επιτόκια ”παρεξηγήθηκαν”. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις της Wal – Mart, οι πετρελαικές τιμές και το deal της Boeing συγκέντρωσαν, μεταξύ άλλων, την προσοχή της αγοράς.

Αρνητικές τάσεις διαμορφώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της Wall Street για το Μάιο, με τις μακροοικονομικές ειδήσεις, τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της Wal – Mart, τις πετρελαικές τιμές και το deal της Boeing να συγκεντρώνουν, μεταξύ άλλων, την προσοχή της αγοράς.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Wal – Mart καθώς η εταιρία προέβλεψε πως οι πωλήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας καταστημάτων της θα αυξήθηκαν κατά 6,8% τον Απρίλιο. Προηγουμένως ο αμερικανικός κολοσσός είχε προβλέψει αύξηση των πωλήσεων μεταξύ 4% και 6%.

Κέρδη κατέγραψε η μετοχή της Boeing που επιβεβαίωσε δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφορικά με την πρόθεσή της να εξαγοράσει την Aviall προς 1,7 δισ. δολάρια. Θετικά αντέδρασε και η μετοχή της Aviall.

Σε θετικό έδαφος και η εταιρία Level 3 Communications που ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την TelCove.

Στις μακροοικονομικές ειδήσεις αύξηση 0,8% σημείωσαν τα προσωπικά εισοδήματα το Μάρτιο στις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης καταναλωτικών δαπανών ενισχύθηκε κατά 0,6%.

Εξάλλου, οι πετρελαϊκές τιμές κατέγραψαν ημερήσια κέρδη 2,53% και διαμορφώθηκαν στα 73,70 ανά βαρέλι.

Την ψυχολογία της αγοράς ”επιβάρυναν” και δηλώσεις του Προέδρου της FED σε δημοσιογράφο του CNBC. Ο Β. Βernanke τόνισε ότι οι αγορές φαίνεται να παρερμήνευσαν ”δηλώσεις” του στο Κονγκρέσο αναφορικά με τις κινήσεις της FED για τα επιτόκια. Οι δηλώσεις αυτες είχαν ερμηνευθεί απο τις αγορές ως προαναγγελία για επικείμενη ολοκλήρωση των αυξήσεων επιτοκίων.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε τώρα ότι τα μακροοικονομικά δεδομένα θα καθορίσουν τις όποιες κινήσεις αναφορικά με αυτά.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδισε 1,66%, στα 9,91 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 0,26%, στα 11,38 δολάρια. Σχεδόν αμετάβλητο το δικαίωμα της 3Ε, στα 32,95 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,21%, στις 11.343 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,77%, στις 2.304 μονάδες. Πτώση 0,41% για τον S&P στις 1.305 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v