Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος 1% από τα χαμηλά 7 μηνών για Dow, S&P

Ανέκαμψαν Dow Jones και S&P από τα χαμηλά 7 μηνών μετά την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου και τη βεβαιότητα Β. Bernanke για την σταθερή πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ανέκαμψαν Dow και S&P από τα χαμηλά 7 μηνών μετά την ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου και τη βεβαιότητα Β. Bernanke για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η ανάκαμψη του ευρώ έναντι του δολαρίου όχι μόνο συγκράτησε τις απώλειες στη Wall αλλά διατήρησε σε θετικό πρόσημο και σε σχετική απόσταση ασφαλείας τους Dow και S&P από τα χαμηλά 7 μηνών της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η ανοδική κίνηση των Dow και S&P στηρίχθηκε στις δηλώσεις B. Bernake, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξή υποστήριξε ότι θα συνεχιστεί η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στην αγορά και οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις δαπάνες τους.

Παράλληλα, το ευρώ ανέκαμψε σε σχέση με το δολάριο στα $1,98 ενώ υπενθυμίζεται ότι το πρωί της δευτέρας διαπραγματευόταν σε χαμηλό 4 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Ωστόσο διατηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης η νευρικότητα στη Wall καθώς τα δημοσιονομικά χρέη κρατών μελών της ευρωζώνης και οι εξελίξεις στην Ουγγρική οικονομία προβληματίζουν τους επενδυτές για ενδεχόμενη μετάσταση της κρίσης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Επιπλέον η νέα προειδοποίηση της Fitch για τη δύσκολη δημοσιονομική θέση της Αγγλικής οικονομίας και οι προτροπές του οίκου για αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής σύσφιξης, συγκράτησαν -ως ένα βαθμό-το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Μικρή άνοδος 0,7% για την τιμή του πετρελαίου στα 71,9δολ. με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να ακολουθούν αντίθετες πορείες- πτώση 0,8% για τον πρώτο, άνοδος 3,1% για τον δεύτερο.

Σε ιστορικό υψηλό ο χρυσός στα 1.245$/οz.

Κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο μετά τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης μέρας με τη μετοχή της Citigroup να ενισχύεται 1,65% και της Bank of America 2,4%.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στην παρουσίαση της τελευταίας έκδοσης του iPhone από την Apple καθώς και στις εκτιμήσεις κερδοφορίας της εταιρίας. Πτώση 1,3% για τη μετοχή της Apple.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 1% στα 20 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 1,8% στα 2,23 δολάρια. Απώλειες 2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 3,37 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,26% στις 9.939,98 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,10% στις 1.062,04 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,15% στις 2.170,57 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,81% στις 5.028,15 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 0,62% στις 5.868,55 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 0,98% στις 3.380,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v