Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και deals έδωσαν φτερά στη Wall

Η συγχώνευση των αεροπορικών εταιριών United και Continental, τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία και η ανακούφιση για το ελληνικό πακέτο στήριξης, ώθησαν τη Wall σε ευρεία άνοδο.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία, η σταθερή αύξηση στις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών και η ανακούφιση από το πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ώθησαν τη Wall σε ευρεία άνοδο. Κέρδη στις ευραγορές.

Αναλυτικά οι επενδυτές μοιάζουν ανακουφισμένοι από το πακέτο στήριξης ύψους 110 δισ. ευρώ που θα παρέχουν στην Ελλάδα, ΕΕ και ΔΝΤ καθώς απομακρύνεται το ενδεχόμενο μετάστασης της κρίσης και στις υπόλοιπες αδύναμες οικονομίες εντός της Ευρωζώνης.

Παράλληλα, η αναιμική, έστω, αύξηση των ατομικών δαπανών και του ατομικού εισοδήματος, σε συνδυασμό με την ανέλπιστη αύξηση των κατασκευαστικών δαπανών και την μεγαλύτερη της αναμενόμενης άνοδο του δείκτη μεταποίησης στο 60,4 τον Απρίλιο- ενδείξεις σταθερής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας- τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Επιπλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον Απρίλιο σημαντική αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα η Ford αύξησε τις πωλήσεις της για πέμπτο διαδοχικό μήνα ενώ και η General Motors ανακοίνωσε αύξηση 6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων ανακοινώθηκε και επίσημα η συμφωνία συγχώνευσης των δύο αεροπορικών εταιριών United Airlines και Continental Airlines με τους τίτλους των εταιριών να ενισχύονται αντίστοιχα 2,4% και 2,5%.

Κέρδη 2,9% και για την μετοχή της Goldman Sachs – αφού πρώτα έχασε σχεδόν το 20% της αξίας της, τις τελευταίες 2 εβδομάδες-μετά τη δημόσια στήριξη που προσέφερε στη διοίκηση ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Baffett στη γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway.

Στον τραπεζικό κλάδο η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε 0,5%, της Bank of America 1,2% και της Wells Fargo 1,9%.

Αμετάβλητη η τιμή του πετρελαίου στα 86,12 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,9% στα 26,32 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας με απώλειες 2,15% στα 3,19 δολάρια. Πτώση 2,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,67 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,31% στις 11.152,43 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 1,31% στις 1.202,24 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 1,53% στις 2.498,74 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 0,51% στις 6.166,92 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,3% στις 3.828,46 μονάδες. Η αγορά του Λονδίνου παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v