Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Νίκη στα "σημεία" για τους πωλητές

Επιστροφή στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης με τους δείκτες της Wall να καταγράφουν πτώση κοντά στο 1% και τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη 4 συνεδριάσεων. Απώλειες στην Ευρώπη.

Επιστροφή στην πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης με τους δείκτες της Wall να καταγράφουν πτώση κοντά στο 1% και τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη 4 διαδοχικών συνεδριάσεων. 

Πρώτη υποχώρηση του δείκτη Dow Jones σε σύνολο πέντε διαδοχικών συνεδριάσεων, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τα εταιρικά αποτελέσματα του α' τριμήνου.

Ισχυρές πιέσεις κατέγραψαν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου μετά τις δηλώσεις Mike Mayo ότι ενδέχεται τα πιστωτικά ιδρύματα να εμφανίσουν τις χειρότερες ζημιές από την εποχή της "Μεγάλης Ύφεσης" .

Συγκεκριμένα, ο πρώην αναλυτής της Deutsche Bank και στέλεχος στη Caylon Securities κρίνει πως οι ζημιές σε στεγαστικά δάνεια και σε πιστωτικές κάρτες δεν έχουν ακόμα εκδηλωθεί σε όλο το εύρος τους.

Χαμηλότερα έκλεισαν οι μετοχικοί τίτλοι της Citigroup κατά 4,5%, της Bank of America 1,5%  και 3,7% για JP Morgan.

Παράλληλα, εντείνονται οι φήμες ότι σημαίνοντα στελέχη- μέλη στην επιτροπή του προγράμματος TARP πιέζουν την κυβέρνηση Obama να προχωρήσει σε αντικατάσταση εκείνων των διευθύνων συμβούλων  που έχουν, όχι μόνο δεχτεί κρατική βοήθεια για λογαριασμό των εταιριών τους αλλά αναμένεται να ζητήσουν επιπλέον (AIG κα).

Πτώση 3,5% σημείωσε η AIG ενώ αντίθετα κέρδη 2,5% κατέγραψε η General Electric.

Κέρδη 22% για τη μετοχή της Ford καθώς η διοίκηση, ανακοίνωσε οτι μείωσε το χρέος της προς το κράτος κατά 9,9 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ παραμένουν στο προσκήνιο οι δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Tim Geithner ότι υπάρχουν "ενθαρρυντικά" μηνύματα στην χρηματιστηριακή αγορά για την αμερικανική οικονομία αλλά χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων, ξάφνιασε δυσάρεστα τους αναλυτές το φημολογούμενο "ναυάγιο" των διαπραγματεύσεων της ΙBM με την Sun Microsystems, με συνέπεια οι μετοχές να σημειώσουν πτώση 22% και 4% αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο τίτλος της Cisco υποχώρησε 3,4% κατόπιν υποβάθμισης από την Goldman Sachs.

Στο μεταξύ, σημαντική πτώση 2,8% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη στα 51,05 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός συνέχισε την πορεία του κάτω από τα 900 δολάρια, στα 872,8$/οz.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, Bank of America, SPDR και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Sun Microsystems και Charter Com.

Το δικαίωμα της 3Ε εμφάνισε πτώση 1,24%, στα 15,16 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής υποχώρησε 3,39%, στα 3,42 δολάρια. Χαμηλότερα κατά 1,3% το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 7,75 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 7.975,85 μονάδες με πτώση 0,52%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,93%, στις 1.606,71 μονάδες. Χαμηλότερα 0,83% για τον S&P 500, στις 835,48 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 υποχώρησε 0,90%, στις 3.993 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 0,98%, στις 2.929 μονάδες. Πτώση 0,8% για τον DAX 30, που έκλεισε στις 4.349 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v