Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Mayo: Υπέρογκες τραπεζικές ζημίες από δάνεια

Ο... πολύς Mike Mayo αξιολογεί με "underweight" τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες γιατί πιστεύει ότι οι ζημίες τους από δάνεια θα ξεπεράσουν τα επίπεδα του Μεγάλου Κραχ και μιλά για τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα του κλάδου.

M. Mayo: Υπέρογκες τραπεζικές ζημίες από δάνεια
Έντονες πιέσεις υφίστανται οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, ωθώντας χαμηλότερα το σύνολο της αγοράς, κατόπιν της προειδοποίησης βαρυσήμαντου αναλυτή, ότι οι ζημίες από δάνεια στον κλάδο θα είναι πιθανότατα πιο έντονες απ’ όσο ήταν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Κραχ.

Ο κ. Mike Mayo, πρώην αναλυτής της Deutsche Bank που εργάζεται σήμερα στην Caylon Securities, συνιστά στους πελάτες τους να πουλήσουν τις μετοχές των BB&T Corp., Fifth Third Bancorp, KeyCorp, SunTrust Banks και U.S. Bancorp, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg News.

Ο κ. Mayo αξιολογεί επίσης τις μετοχές της Bank of America, της Citigroup, της Comerica, της JP Morgan Chase, της PNC Financial Services και της Wells Fargo ως "underperform", περιμένει δηλαδή ότι θα έχουν υποδεέστερη εμφάνιση σε σχέση με το σύνολο της αγοράς.

Εκτιμά ότι οι ζημίες εξαιτίας των στεγαστικών δανείων βρίσκονται στο μέσο της πορείας έως το υψηλότερο σημείο τους, ενώ οι ζημίες από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια έχουν εκδηλωθεί μόνο κατά το ένα τρίτο του προβλεπόμενου συνόλου.

Μιλώντας για τα... επτά θανάσιμα αμαρτήματα των τραπεζών, που οδήγησαν τον κλάδο σε υπερβολική ανάληψη κινδύνου, ο αναλυτής ξεκίνησε την κάλυψη του κλάδου των αμερικανικών τραπεζών από τη νέα του έδρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v