Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερότητα στην αγορά ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού καθοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,24% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 3,58%.

Σταθερότητα στην αγορά ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας παραμένει σταθερή τη Δευτέρα, αφού την περασμένη εβδομάδα υπέστη τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Δεκέμβριο, καθώς τα μικτά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας και τα σχόλια των κεντρικών τραπεζών άφησαν ανοιχτή την πόρτα για μείωση των επιτοκίων από την ΕΚΤ και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας, που αποτελεί το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, διατηρείται στο 2,27%. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε πτώση 14,5 bps, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων 12 εβδομάδων.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι αποδόσεις υποχώρησαν σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ όσο και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ διεμήνυσαν ότι ο Ιούνιος θα είναι το πιθανό σημείο εκκίνησης για τους κύκλους χαλάρωσης.

Τα μικτά στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Παρασκευή στήριξαν όσους ευνοούν την έναρξη της χαλάρωσης το καλοκαίρι, με την οικονομία να προσθέτει περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι αναμενόταν, αλλά το ποσοστό ανεργίας να αυξάνεται και τις μέσες ωριαίες αποδοχές να ενισχύονται με βραδύτερο ρυθμό.

"Η έκθεση για την απασχόληση και τα πρόσφατα σχόλια της Fed συνάδουν με την άποψή μας ότι η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Ιούνιο", δήλωσε ο Mohit Kumar, επικεφαλής οικονομολόγος στην Ευρώπη της Jefferies.

"Μια περαιτέρω επιβράδυνση του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες θα πρέπει να δώσει αρκετή εμπιστοσύνη στη Fed ώστε να μπορέσει να πάρει το πόδι της από το φρένο".

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού καθοδικά κατά δύο μονάδες βάσης, στο 3,24% ενώ του αντίστοιχου ιταλικού ανοδικά κατά μία μονάδα βάσης, στο 3,58%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v