Χωρίς κατεύθυνση σήμερα οι αγορές ομολόγων

Χωρίς κατεύθυνση και υποτονικά κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά οι τιμές έκλεισαν με πτώση, κυρίως εξαιτίας της ενίσχυσης των μετοχικών τιμών. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 2 δισ. ευρώ.

Χωρίς κατεύθυνση και υποτονικά κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,1 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές πώλησης και τα 900 εκατ. ευρώ σε εντολές αγοράς.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 15ετή ομόλογα (λήξεως Μαϊου 2013) καθώς και στα 10ετή ομόλογα. Το περιθώριο διευρύνθηκε οριακά στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,39% και αυτή των γερμανικών στο 4,17%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις βραχυχρόνιες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,68%. Με υποχώρηση στο 2,68% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Υποχώρηση στο 2,82% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και αμετάβλητο στο 2,70% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v