Αγοραστικό ενδιαφέρον στις αγορές ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον, με το σύνολο των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 2,264 δισ. ευρώ.

Ελαφρά άνοδο κατέγραψαν οι τιμές των ομολόγων στις ευρωπαϊκές αγορές. Στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων εμφανίστηκε αγοραστικό ενδιαφέρον. Tο σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,264 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,381 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 883 εκατ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στη νέα έκδοση 10ετών ομολόγων με 210 εκατ. ευρώ, καθώς και στα 15ετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2013) με 235 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο περιορίστηκε ελαφρώς στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 4,45% και αυτή των γερμανικών στο 4,3%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας αυξήθηκε οριακά στο 2,84%. Αμετάβλητο στο 2,84% παρέμεινε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Με άνοδο στο 2,86% διαμορφώθηκε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Οριακή υποχώρηση στο 2,70% σημείωσε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v