Ανοδος και σήμερα στη δευτερογενή αγορά

Άνοδος καταγράφηκε σήμερα στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώνεται στα 3,53 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,91 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,62 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Άνοδος καταγράφηκε σήμερα στην στην εγχώρια δευτερογενή αγορά ομολόγων με το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ να διαμορφώνεται στα 3,53 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,91 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1,62 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα δεκαετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) με 565 εκατ. ευρώ, καθώς και στα πενταετή (Iούλιος 2007) με 445 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,23% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να διατηρείται στο επίπεδο του 4,45% και αυτή των γερμανικών στο 4,22%.

Στο μεταξύ ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίχθηκε σήμερα η δημοπρασία του νέου δεκαετούς ομολόγου λήξης 2013. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι προσφορές για το κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 5 δισ. ευρώ, ανήλθαν στα 10 δισ. ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στα 4,55% ενώ το spread ανήλθε στις 29 μονάδες βάσης, υψηλότερα από το αντίστοιχο γερμανικό.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε στο 2,86%. Στο ίδιο επίπεδο 2,86% διαμορφώθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Οριακή υποχώρηση επίσης στο 2,86% σημείωσε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα και στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους, το οποίο έκλεισε στο 2,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v