Ανοδος στις τιμές των ομολόγων

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων στην εγχώρια δευτερογενή αγορά. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των ομολόγων στην εγχώρια δευτερογενή αγορά. Το σύνολο των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,8 δισ. ευρώ αφορούσαν εντολές αγοράς και τα 1 δισ. ευρώ εντολές πώλησης.

Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στα 10ετή ομόλογα (λήξεως Μαίου 2012) καθώς και στα 15ετή (Μάιος 2013). Το περιθώριο διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 0,24% με την απόδοση του ελληνικού ομολόγου να υποχωρεί στο επίπεδο του 4,57% και αυτή των γερμανικών στο 4,33%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Ετσι, το επιτόκιο μίας ημέρας υποχώρησε οριακά στο 2,90%. Στο ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο 2,90% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη διάρκεια των δύο ημερών. Αμετάβλητο στο 2,90% παρέμεινε το επιτόκιο euribor στη διάρκεια του ενός μήνα. Τέλος, με άνοδο στο 2,80% έκλεισε το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v